8. Skrivesprint

Først skriver vi

For at kickstarte skriveprocessen skriver vi på 14 dage indledning, problemformulering og hvad vi ellers kan nå. Et par sider er nok. Det skal dog være af en kvalitet, hvor pointen klart fremgår. Brug evt. denne huskeliste til den gode indledning og se evt. også denne problemskitse til Lars' OLPC studie.

Der er fri vejledning onsdag d. 1/5 kl. 8-16 – ring 40955921 hvis jeg ikke er på kontoret.

I er sandsynligvis ikke klar til at skrive klare pointer endnu. Men der er pointe i at gøre det alligevel. Så kan man rette til efterfølgende.

Så deler vi

Indledning/problemstilling uploades under problemformuleringer her på siden. Disse er ikke offentligt tilgængelige og I kan selv fjerne dem igen når som helst. De er dog tilgængelige for resten af holdet, som kan inspireres.

Upload deadline: Mandag d. 6/5!

Og så snakker vi (Onsdag d. 29/5)

Katrine har foreslået en model, som jeg syntes vi skal bruge!

Jeg printer alles tekster og inddeler os i "reflekterende teams" af 3-4. Jeg laver grupperne tirsdag formiddag, så man kan nå at orientere sig lidt i de andres tekster.

Gruppen tager i første omgang tager fat i en tekst, som én person har skrevet, hvor de andre i gruppen diskuterer teksten (evt. linje for linje) uden indblanden  og uden egentligt at henvende sig til den person, som har skrevet teksten.

Den person, som skal have feedback sidder således blot og lytter til en samtale om - og udvikling af - sin tekst, og skal ikke forsvare sig, men skal blot lytte og tage noter.

Når hele teksten er gennemgået, kan fokuspersonen spørge ind til den samtale, de andre har haft, og der kan i fællesskab udveksles ideer. Min (Katrines) erfaring er, at disse ret tydelige tale- og lyttepositioner giver nogle bedre feedbackprocesser, hvor der bliver knap så meget forsvarsarbejde a la "hvorfor skriver du sådan" --> "jamen det gør jeg altså fordi...", og i stedet bliver det en mere konstruktiv/udviklende proces.

Comments

larsbo's picture

Vil man gerne have feedback på sin skrift til onsdagens modningsseminar, skal man huske at uploade noget i dag.

Uploadede man også noget sidst, kan man blot vælge at redigere dette og indsætte den nye tekst istedet.

Har man ikke tidligere uploaded noget, så skal man oprette en ny problemformulering.

Jeg laver grupper i morgen formiddag..